divendres, 7 de desembre del 2012

El diari lila de la Carlota. GEMMA LIENAS




Opinió personal
 
Per ser un llibre que està narrat per una nena de catorze anys, no és per a res gens infantil. Al principi, potser et penses que serà un rotllo, però a mesura que vas llegint et fa canviar la manera de pensar i veure les coses des d’un altre punt de vista social. Ens fa adonar de casos masclistes i violència de gènere sobre les dones que potser abans no hi donàvem tanta importància o fets que ens passaven desapercebuts. Després d’haver llegit el llibre et canvia no només la manera de pensar, sinó també la manera de veure el món.

Potser és un llibre curt, de 170 pàgines, però pot ser molt més efectiu que un altre de 300 o més pàgines. Us el recomano perquè no costa gaire de llegir i és un llibre per a moments d’avorriment que els passes llegint llibres que un cop començats no pots deixar de llegir. Pot semblar un llibre “cursi”, però el contingut no ho és per a res.


El personatge principal


Carlota: És una de les principals protagonistes de la novel·la. Té 14 anys i va al institut. Quan es posa les ulleres violetes veu el món des d’un punt de vista diferent, més feminista. És una noia que amb l’ajuda del seu germà i els seus companys i companyes de l'institut creen l’ACEMI, una associació on es debaten i es proposen idees sobre com disminuir la discriminació de gènere. Té un diari lila que li regala la seva àvia Anna en el qual al principi no sap què escriure-hi ja que ho troba una cosa de nens petits. Acaba escrivint tota la seva informació i fets que troba o li expliquen sobre el masclisme. 

Marcel Baró 4t A
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada