dijous, 20 de desembre del 2012

Hot Dogs de Care Santos

-Títol: Hot dogs
-Autor/a: Care Santos Torres
-Editorial: Cruïlla

-Què és el més interessant:la història d’intriga sobre les baralles il·legals de gossos robats que investiga l’Èlia, la protagonista del llibre.

-Per què us vau decidir per aquest llibre i què és el que us va cridar més l’atenció: Perquè era un llibre que no m’havia llegit i el títol era original. Em va cridar l’atenció la imatge de la tapa, que és un gos darrera una reixa.

- Argument: La història transcorre a Barcelona i a l’estiu. Una adolescent que es diu Èlia, té un pare que no està gaire per ella. Ara el seu pare ha trobat una xicota sud-americana anomenada Blanca Estela que no es porta gaire bé amb l’Èlia. Això fa que l’Èlia es senti malament, i decideixi buscar-se la vida. Ja que cap de les feines que veu als anuncis no li fan el pes, decideix muntar un negoci de passejar gossos, per treure’s un diners extra pels seus capricis, i comprar-se un mòbil.
El llibre explica històries dels diferents gossos que l’Èlia passeja i paral·lelament les històries dels seus amos i principalment d’ella. Entre aquestes històries, la principal és una trama de misteri en la qual hi ha baralles il·legals de gossos robats, capitalitzada per una màfia. L’Èlia i la seva millor amiga Berta investiguen el cas per poder resoldre  el misteri i parar els peus a la màfia.
Un dels gossos que mor en una d’aquestes baralles és el Top, el gos de la Berta, aquest és el fet que les duu a involucrar-se en aquesta investigació. Hi ha altres gossos dels que passeja l’Èlia que també es veuen afectats, entre ells, el Troski que és el gos que més s’estima la protagonista.
Al final aconsegueixen descobrir tot el misteri i junt amb la policia detenen els culpables i a l’Aleix, l’amic del germà de la Berta que també hi està involucrat.
D’altra banda, el seu pare se n’acaba adonant que la Blanca Estela només està amb ell pels diners, la deixa i decideix estar més per la seva filla.

-Per què el llibre té aquest títol:Perquè la forma en què anuncien les baralles de gossos il·legals al diari és: “Venem Hot Dogs freds”! Aquesta és la tapadora que fan anar els mafiosos per anunciar les baralles. A més a més “hot dogs” vol dir en anglès gossos calents que em sembla bastant adequat per al cas.

- Amb quin personatge t’has sentit més identificat i per què? No m’acabo d’identificar amb cap dels personatges humans del llibre perquè els veig molt diferents a mi. Per això si hagués d’identificar-me i triar algú, potser diria que amb el Troski, que és el gos protagonista, el primer que passeja l’Èlia; un rottweiler de molt bona pasta que li agrada jugar, córrer, passejar i és molt festós i fidel a la mestressa i a l’Èlia. És difícil dir per què, però diria que té unes característiques amb les que m’hi assemblaria, si fos gos, és clar!

- Què és el que t’ha agradat més? Que és un llibre entretingut, divertit i fàcil de llegir. La temàtica de què tracta el llibre és per la nostra edat, els adolescents i els joves en general. Els problemes i les històries que li passen a la protagonista són interessants per a nosaltres. A més el més, el fet que hi hagi una història d’intriga li dóna un toc de misteri que està molt bé.

- A qui li recomanaries? Tant a la gent que li agrada llegir com als que no els  agrada gaire, perquè és un llibre que es llegeix amb facilitat, perquè enganxa i és molt entretingut.


Xavier Castellnou i Teixidó     1r C



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada