divendres, 7 de desembre del 2012

Llàgrimes per a la Nasser. ESTEVE SOLER



-  Què està passant en l’entorn del protagonista? On?

Aquest llibre narra la història (en primera persona) d’un periodista català que va anar a l’Afganistan (entre Afganistan i Jordània)  ja que era enviat especial de Televisió Catalana a Bagdad. Durant el temps que va estar en aquest país,va viure de molt a prop els bombardejos, guerres, i morts que hi havia.  En les seves estones lliures va escriure el llibre ‘’Llàgrimes per a la Nasser’’ que recull tots els moments viscuts, ja siguin bons o dolents.

Abans de començar les seves aventures, ja s’havia relacionat amb altres periodistes espanyols, periodistes alemanys i fins i tot àrabs. Al llarg de la història es van fer més amics, i cada vegada tenien més por de perdre’s entre ells. Va haver-hi un dia en què es va morir un periodista espanyol, llavors el català va ser conscient que ell també hauria pogut ser la víctima.

L’Esteve Soler, que és el protagonista i escriptor del llibre, es va adonar que la cosa era molt més greu del que pensava, ja que no sabia que tot allò pogués passar mai tan a prop seu. Sap que està en perill i que en qualsevol moment podria ser mort per algun soldat britànic, o per culpa d’una bomba. Això el fa reflexionar i decideix quedar-se més temps per poder investigar més sobre aquest tema i informar més als catalans que el veien des d’Espanya.

Una de les coses que més el va afectar va ser anar a l’hospital i veure els infants i la gent gran patir per malalties que en aquell país eren impossibles de curar, ja que no anaven gaire avançats en medicina. Entre aquells nens, hi havia la Nasser

 
-        Valoració personal.

Crec que aquest llibre està molt bé, perquè ens mostra, des del punt de vista d'algú proper (que en aquest cas és un periodista català), com és viure les guerres, morts etc, d’un país del tercer món. No hi ha tants avantatges i per això ens fa obrir els ulls: no tot és com nosaltres pensem, ja que mentre aquí pensem què ens posarem l’endemà, allà tenen por de ser bombardejats en sortir de casa, o en anar a comprar, etc.

L’autor ens  ensenya un món oposat al nostre, on les coses no només van malament, sinó que hi predomina la mort, les malalties etc... en tot moment i a tot arreu.

Jo penso que si els altres països donéssim un cop de mà al tercer món no passarien desgràcies com aquestes. Però, és clar, la política no ho veu així.

He gaudit molt llegint ‘Llàgrimes per la Nasser’ ja que no és un llibre qualsevol, i no té finalitat d’entretenir, sinó que el que vol és arribar al lector i fer-lo reflexionar i pensar que és afortunat de viure en pau.   

Nohaila Draibin 4t A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada